Технология Duraflex:

Еластичност за висока устойчивост на атмосферни въздействия

 

Технологията Duraflex е синоним за дълготраен живот и отлична защита от атмосферни влияния. С трайната еластичност на системата на покритието се постига оптимална устойчивост при всякакви атмосферни условия. Това е убедителен аргумент за клиентите.

Благодарение на дълготрайно еластичния филм – особено при температурни колебания – продуктът се напасва оптимално към основата на дървесината. Иновативните защитни средства (при лазурните лакове) осигуряват на покритието висока и дълготрайна защита срещу ултравиолетови лъчи. Отличните дифузионни свойства на филма се грижат за особено добрия баланс на влагата при дървесината. Благодарение на тези свойства системата Duraflex постига изключително висока устойчивост на атмосферни влияния.

 

Това бе доказано и чрез тестове при различни атмосферни условия в лабораториите Q-Lab на Weathering Research Service. В допълнение на това много високата еластичност на покритието е потвърдена от Fraunhofer Wilhelm-Klauditz-Institut für Holzforschung (Wilhelm-Klauditz-Institut WKI). Други предимства са доброто сцепление и ударна якост срещу появата на малки пукнатини.

За защитни и лазурни системи от покрития

Sikkens Wood Coatings предлага комплексна система с новаторската технология Duraflex както за защитни, така и за лазурни покрития: Продуктите могат да се използват като междинно и крайно покритие.

 

Alle Produkte mit der Duraflex-Technologie verfügen über das SKH-KOMO-Produktzertifikat 33199 nach externen Prüfungen durch das SKH-Institut in den Niederlanden

Всички продукти с технологията Duraflex притежават продуктовия сертификат SKH-KOMO 33199 след преминаването на изключително сурови тестове в нидерландския институт SKH.

Напълно убедителни качества

Покритие Duraflex
Традиционни лазурни лакове
Дървесина
Топлина:
Дървото отделя влага и се свива. Покритието следва движението без напрежение в материала.
Дъжд:
Проникващата влага води до раздуване на дървесината. Но еластичното покритие се разширява и се грижи за контролираното отделяне на влагата благодарение на специалните дифузионни свойства.
Градушка:
По-голямата ударна якост намалява появата на малки пукнатини.
Силна слънчева светлина:
Покритието поглъща ултравиолетовите лъчи. Дървесината и покритието остават здрави.
Студ и сняг:
Покритието запазва еластичността си и при ниски температури и така се грижи чрез дифузионните си свойства за контролирано изравняване на влажността.

Представяне накратко

  • Запазване на еластичността, особено при температурни колебания
  • Изключителна устойчивост срещу въздействието на атмосферните условия
  • Много добро сцепление
  • Оптимална устойчивост
  • Идеално пасване към основата на дървесината
  • Висока защита срещу ултравиолетови лъчи с помощта на новаторски защитни средства
  • Дълготрайно действие на защитните средства срещу ултравиолетови лъчи
  • Особено добра защита от влага благодарение на отличните дифузионни свойства на филма
  • Добра ударна якост срещу появата на малки пукнатини